Lijekovi vs. proizvodi na biljnoj bazi kao pomoć kod nesanice
Lijekovi vs. proizvodi na biljnoj bazi kao pomoć kod nesanice Što predstavlja bolje i učinkovitije rješenje – okrenuti se prirodnim rješenjima ili potražiti pomoć liječnika i lijekova koji će nam ubrzati put do sna? Donosimo nekoliko razloga ZA i PROTIV lijekova protiv nesanice te prirodnih preparata kao alternative sintetskim lijekovima.
Zanimljivosti o snovima i spavanju
Zanimljivosti o snovima i spavanju Dvije trećine odraslih u razvijenim zemljama spava manje od 8 sati sna koliko preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija.. A za odraslu osobu koja noću spava samo 6.75 sati, predviđa se da će bez medicinske pomoći doživjeti svega svoje rane 60-e godine.
Priprema za sezonu gripe i prehlade
Priprema za sezonu gripe i prehlade U tihim trenucima kada se prehlada ili gripa uvuku u naše tijelo, shvatimo koliko je svakodnevno zdravlje zapravo blagoslov. Ti dani kad smo prepušteni kašlju, curenju nosa i osjećaju iscrpljenosti podsjećaju nas na ranjivost našeg organizma. No, isto tako nas podsjećaju i na nevjerojatnu borbenost našeg tijela – te male ratnike unutar nas koji se bore s invazijom virusa i bakterija.
Ključni sastojak za očuvanje ljepote i zdravlja
Ključni sastojak za očuvanje ljepote i zdravlja Sastojak koji je vrlo cijenjen u kozmetici te ga sadrže svi anti-age kozmetički proizvodi za ljepotu, a benefiti za zdravlje su brojni. Riječ je o Koenzimu Q10.
Koliko nam je sna zaista potrebno?
Koliko nam je sna zaista potrebno? San je, uz kisik, vodu i hranu jedna od osnovnih ljudskih potreba. Prosječna osoba provede oko trećinu svog života spavajući. Naše navike spavanja uvelike utječu i na naše zdravlje te kvalitetu života.
Utječe li menopauza na gubitak kose?
Utječe li menopauza na gubitak kose? Nije tajna da menopauza donosi niz neugodnih promjena. Ženski hormoni prolaze kroz fluktuacije koje utječu na gotovo sve, od sna i valunga do promjena raspoloženja. Također, menopauza ima veliki utjeca na kosu jer može dovesti do gubitka i prorjeđivanja.
Otkrij koji sastojci djeluju protiv ispadanja kose
Otkrij koji sastojci djeluju protiv ispadanja kose Otkrij koji sastojci djeluju protiv ispadanja kose koje je uzrokovano stresom, hormonalnim promjenama, Covidom. Forcapil Anti-Chute linija sadrži ključne biljne ekstrakte, vitamine i minerale koji smanjuju i zaustavljaju ispadanje.
Zašto bi trebali uzimati vitamin C?
Zašto bi trebali uzimati vitamin C? Vjerojatno se nije niti o jednom vitaminu toliko istraživalo kao o vitaminu C, a o njegovoj važnosti se ne prestaje istraživati. Kakav se značaj pripisuje vitaminu C?
Sibirski ginseng
Sibirski ginseng Sibirski ginseng prirodni je stimulans i adaptogena biljka – spoj koji pomaže tijelu da se bolje nosi i prilagodi stresu. Sibirski ginseng se intenzivno koristi u Kini, Rusiji i Japanu kao adaptogena biljka za borbu protiv stresa i umora.1 Godine 1962. Tadašnji farmacuetski odbor Sovjetskog Saveza odobrio je ekstrakt korijena Sibirskog ginsenga za kliničku uporabu kao “stimulans”.
Ako je tvoja kosa masna, ovo je za tebe
Ako je tvoja kosa masna, ovo je za tebe Jeste li se ikad zapitali zašto se vaša kosa masti? Da li je to normalno ili ipak nešto nije uredu. Razlog zašto je vaša kosa masna vjerojatno je zato što su vaše lojne žlijezde naporno radile.
Zašto moramo čistiti organizam od toksina?
Zašto moramo čistiti organizam od toksina? Detoksikacija je posljedica dugotrajnog nakupljanja toksina u organizmu koje izazivaju pretjeranu kiselost i nedostatak kisika, te opterećuju rad unutranjih organa i predstavljaju pogodno tlo za razvoj bakterija i virusa uzrokujući lakše ili teže bolesti, ovisno o zagađenosti organizma.
Gubitak kose nakon poroda
Gubitak kose nakon poroda Tijekom trudnoće događaju se mnoge promjene u našem tijelu pa tako i hormonalne koje nas dovode do ‘’nesvakidašnjih’’ situacija s kojima se možda prije trudnoće nismo imali priliku susresti. Ali, ne brinite! Ako ste mogle proći porod možete sve! No, ipak se je potrebno baciti na rješavanje problema.