Nesanica – veliki problem modernog čovjeka
Nesanica – veliki problem modernog čovjeka Nesanica je danas redovito prisutna kod 25% osoba u Hrvatskoj, a čak do 40% doživljava periode nesanice u nekom razdoblju svog života. Najčešći uzroci nesanice su svakodnevni stres, tjeskoba i depresija, određeni lijekovi, ali i loše životne navike. Nesanica izrazito negativno utječe na sve aspekte života, pa se mnogi pitaju što odabrati kao rješenje – prirodne preparate ili pomoć liječnika i lijekova za spavanje?
Što manje spavate, manje ćete živjeti
Što manje spavate, manje ćete živjeti Vodeći američki neuroznanstvenik Matthew Walker objašnjava na koji način nedovoljno sna dovodi do povećanog rizika od raka, srčanog udara i Alzheimerove bolesti. Matthew Walker, znanstvenik i direktor Centra za humani san Sveučilišta Berkley u Kaliforniji upozorava da se nalazimo usred tihe, ali katastrofalne ‘epidemije nespavanja’. Posljedice ovog trenda posljednjih godina puno su veće nego što smo mogli zamisliti.
Lijekovi vs. proizvodi na biljnoj bazi kao pomoć kod nesanice
Lijekovi vs. proizvodi na biljnoj bazi kao pomoć kod nesanice Što predstavlja bolje i učinkovitije rješenje – okrenuti se prirodnim rješenjima ili potražiti pomoć liječnika i lijekova koji će nam ubrzati put do sna? Donosimo nekoliko razloga ZA i PROTIV lijekova protiv nesanice te prirodnih preparata kao alternative sintetskim lijekovima.
Zanimljivosti o snovima i spavanju
Zanimljivosti o snovima i spavanju Dvije trećine odraslih u razvijenim zemljama spava manje od 8 sati sna koliko preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija.. A za odraslu osobu koja noću spava samo 6.75 sati, predviđa se da će bez medicinske pomoći doživjeti svega svoje rane 60-e godine.
Ključni sastojak za očuvanje ljepote i zdravlja
Ključni sastojak za očuvanje ljepote i zdravlja Sastojak koji je vrlo cijenjen u kozmetici te ga sadrže svi anti-age kozmetički proizvodi za ljepotu, a benefiti za zdravlje su brojni. Riječ je o Koenzimu Q10.
Koliko nam je sna zaista potrebno?
Koliko nam je sna zaista potrebno? San je, uz kisik, vodu i hranu jedna od osnovnih ljudskih potreba. Prosječna osoba provede oko trećinu svog života spavajući. Naše navike spavanja uvelike utječu i na naše zdravlje te kvalitetu života.
Poklon za kupovinu iznad 15 €
Poklon za kupovinu iznad 15 € Sophia.hr će vas razmaziti!
Sophia.hr osigurava brzu i povoljnu dostavu!
Sophia.hr osigurava brzu i povoljnu dostavu! Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 50€.
Skupljajte bodove vjernosti i štedite!
Skupljajte bodove vjernosti i štedite! Skupljajte bodove vjernosti i štedite!
Kako pripremiti kožu za hladne, zimske mjesece?
Kako pripremiti kožu za hladne, zimske mjesece? I premda se većina nas s nostalgijom prisjeća vrućih ljetnih dana, mnogo je i onih koji žive samo za nekoliko dana u godini koje provode u planinama i na skijalištima. Ljeti puno vremena provodimo njegujući kožu i vodimo brigu o zaštiti od sunca, no ne treba zanemariti ni zimske uvjete.
Piling je najbolji lijek protiv starenja
Piling je najbolji lijek protiv starenja Jeste li jedna od onih žena koje ne koriste redovito piling u svojoj beauty rutini? Sigurno ste čuli i čitali o brojnim savjetima o pravilnom čišćenju lica. O dubinskom čišćenju lica malo se piše, ali je vrlo važno i učinkovito. Nikada nije kasno započeti s pravilnom njegom čišćenja lica.
Sve dobrobiti zelenog čaja za njegu kože
Sve dobrobiti zelenog čaja za njegu kože Zeleni čaj s pravom nosi status kralja među čajevima. Konkretno u Kini se konzumira stoljećima, jer se s vremenom pokazalo da jača tijelo i duh, ali i liječi ili pomaže u liječenju mnogih bolesti. Krajem 20. stoljeća konzumacija zelenog čaja proširila se i u zapadnoj kulturi, koji je postao poznat po brojnim dobrobitima.