Vodič za brzo usnivanje po ljetnim vrućinama

Vodič za brzo usnivanje po ljetnim vrućinama

Visoke ljetne temperature velikom broju ljudi stvaraju poteškoće kod usnivanja, čak i ako inače nemate problema s nesanicom. Donosimo vam kratke upute za brže usnivanje i kvalitetniji san po ljetnim vrućinama.

19h Večerajte malo i lagano, najkasnije do 19h

Lagana večera s ugljikohidratima (npr. malo tjestenine ili riže) ili jogurt s malo krekera najbolji su izbor prije odlaska na spavanje. Također, mliječni proizvodi s medom, orašasti plodovi ili lagana riba sadrže visoke količine triptofana koji omogućava brže usnivanje.

20h Otiđite u laganu večernju šetnju

Kad se sunce spusti, odite u laganu šetnju koja vam može pomoći kod lakšeg uspavljivanja. Istraživanja su pokazala da osobe koje se kreću imaju duplo manje problema s nesanicom od nevježbača. No, pazite da ne vježbate netom prije spavanja jer će vas adrenalin dodatno razbuditi.

21h Otuširajte se mlakom vodom

Rashladite tijelo pod tušem mlake vode, koja vas neće dodatno razbuditi poput hladne vode, ali će omogućiti da svježi i rashlađeni lakše utonete u san.

21:30h ‘Ugasite’ svu tehnologiju

Zaboravite na gledanje TV-a, računala, tableta ili mobitela barem 1 sat prije odlaska na spavanje. Osim što LED svjetlost s ekrana razbuđuje i smanjuje koncentraciju melatonina, mediji ujedno i razbuđuju svojim sadržajem. Radije u ruke uzmite neko lagano štivo ljubavne tematike, koje će vas opustiti i pomoći vam da lakše zaspete.

22h Otvorite prozore i prozračite sobu

Večernji povjetarac donijet će malo svježine u spavaću sobu i omogućiti zraku da cirkulira, a time i da smanji osjećaj vrućine u vašem domu.

22:45h Idite na spavanje uvijek u isto vrijeme

Pokušajte stvoriti rutinu tako da odlazite u krevet i ustajete uvijek u isto vrijeme (najkasnije do 23h), ako je moguće čak i vikendom. Rutina će pomoći tijelu da se samo počne pripremati za san kada za to dođe vrijeme. Čak i ako ste poduzeli sve radnje za bržim i lakšim snom, 15 minuta prije usnivanja uzmite 1-2 tablete SPRING RELAX & SLEEP koje će vam pomoći da san bude dublji, čvršći i kvalitetniji, te da se ujutro probudite svježi i odmorni.

Objavite svoj komentar