Kako pripremiti kožu za hladne, zimske mjesece?

Kako pripremiti kožu za hladne, zimske mjesece?

Skijanje se definitivno smatra jednim od najljepših sportova.

I premda se većina nas s nostalgijom prisjeća vrućih ljetnih dana, mnogo je i onih koji žive samo za nekoliko dana u godini koje provode u planinama i na skijalištima. Ljeti puno vremena provodimo njegujući kožu i vodimo brigu o zaštiti od sunca, no ne treba zanemariti ni zimske uvjete. Temperature duboko ispod nule, snijeg, hladnoća i vjetar samo su neki od razloga zašto tijekom zimskih mjeseci moramo zaštititi kožu od negativnih vanjskih utjecaja.

S obzirom na to da je koža naš najveći organ koji štiti sve ostale organe u tijelu, a kod odraslog čovjeka ima do 2 m² i težinu do 10 kg, potrebno ju je pripremiti za zimske, planinske uvjete.

Hladan zimski zrak jako je težak za našu kožu. Može se javiti svrbež, crvenilo, iritacija, suhoća i ljuštenje kože, što je bolno i neugodno. Zimski zrak dodatno isušuje našu kožu. Za održavanje zdrave i hidratizirane kože važno je koristiti visokokvalitetne proizvode za hidrataciju i hidrataciju.

Zatim su tu sunčani dani, puni vitamina D i UV zraka. UV zrake veliki su problem na skijaškim stazama jer mogu biti opasne za kožu. UV zrake su jače na višim nadmorskim visinama gdje je atmosfera rjeđa. Zbog toga UV zrake lakše i jače negativno djeluju na kožu. Reflektirano svjetlo od snijega i leda može čak udvostručiti vrijednost UV zraka.

Pred nama su "visinske pripreme".

#1 Hidratizirajte kožu prije i poslije skijanja

Prvi i najvažniji korak u njezi kože tijekom zimskih dana je hidratacija. Koža koja sadrži dovoljno vlage ima ojačanu kožnu barijeru i sposobna je odoljeti negativnim vanjskim utjecajima. Za razliku od navlažene kože, suha koža je temelj mnogih bolesti. Pukotine na koži idealne su za naseljavanje bakterija koje mogu dovesti do raznih kožnih bolesti. Dermatolozi savjetuju svakodnevno hidratiziranje cijelog tijela, a ne samo lica, jer s godinama naša koža postaje sve suša i ima sve veću potrebu za dodatnom njegom i hidratacijom.

Kako biste koži osigurali dovoljnu količinu vlage, prije nanošenja dnevne kreme preporučamo korištenje Super Seruma koji pruža dubinsku hidrataciju te umiruje kožu. Najbolju zaštitu kože lica na bijelim padinama pružit će naša Reve de Miel balzam od meda koja umiruje kožu, obnavlja i popravlja oštećenja uzrokovana agresivnim vanjskim čimbenicima.

Nakon napornog dana na skijaškim stazama, omotajte svoju kožu umirujućim satenskim velom čudesnog suhog ulja Huile Prodigieuse.

#2 Sunce – prijatelj s kojim morate biti oprezni

Oprez od sunca nužan je ne samo u vrućim ljetnim danima, već i zimi. Zbog velike nadmorske visine sunčeve zrake su jače i s većim faktorom zračenja. Osim toga, sunčeve zrake se odbijaju od snježne površine direktno u naše lice. Stoga, prije odlaska na skijalište moramo se pobrinuti za UV zaštitu koja će spriječiti preuranjene znakove starenja, gubitak elastičnosti kože, iritacije kože, opekline, promjene pigmentacije...

Možete birati između Nuxe i Isdin proizvoda za zaštitu od sunca te pronaći odgovarajući proizvod za svoju kožu.

#3 Usne koje se ne boje zime

Posljedice hladnog vremena često se očituju i na usnama. One su ponekad toliko oštećene da im ne pomaže ni svakodnevni "stick".

SOS. rješenje je izuzetno hranjiv i obnavljajući balzam od meda obogaćen propolisom. Poznat po svojim njegujućim, umirujućim i obnavljajućim svojstvima, ovo je moćno oružje u borbi protiv suhih i ispucalih usana. Balzam od meda zasigurno će vas osvojiti svojom topivom teksturom i slasnim mirisom eteričnog ulja grejpa i limuna. Može ga koristiti cijela obitelj.

#4 Rukavice – vrijedan modni dodatak

Kada nam pahulje pokucaju na vrata, moramo se pobrinuti za ruke koje su svakodnevno izložene raznim vanjskim utjecajima, a ugrožene su i na skijanju. Prvi korak za pravilnu njegu ruku je nanošenje hranjive zaštitne kreme bogate lipidima poput Reve de Miel medene kreme za ruke i nokte, a drugi korak je korištenje toplih rukavica koje će vaše ruke zaštititi od snijega i niskih temperatura .

Skijanje je lijep sport, ali zimski uvjeti poput hladnoće, snijega, hladnog zraka i UV zraka mogu oštetiti kožu.

Za održavanje zdrave i hidratizirane kože važno je koristiti kvalitetne hidratantne kreme te svakodnevno hidratizirati kožu. UV zrake na skijaškim stazama veliki su problem pa je i zaštita od njih neophodna.

Kako bi koža bila spremna za skijanje, moramo održavati kožu njegovanom i hidratiziranom čak i u zimskim mjesecima.

Objavite svoj komentar