Kako zaista djeluju dodaci prehrani protiv ispadanja kose?

Kako zaista djeluju dodaci prehrani protiv ispadanja kose?

Gubitak kose može biti genetski, ali i produkt stresa, užurbanog načina života čija posljedica je neuravnotežena prehrana ili odgovor organizma na bolest, emocionalni šok ili hormonalne promjene. Uzroci ćelavosti kod muškaraca i žena donekle se razlikuju (muškarci su skloniji nasljednom faktoru, a žene hormonalnim poremećajima), no rezultat je sličan: ubrzan gubitak kose.

Iako još lijek protiv ispadanja kose nije izumljen, ono što je dostupno na tržištu su sredstva za usporavanje tog procesa ukoliko se radi o nasljednom faktoru ili oporavljanjem folikula iz kojih raste nova kosa ukoliko se radi o ispadanju uslijed stresa i nezdrave prehrane. Kosa, kao i nokti i koža, nutrijente za rast uzima iz vašeg organizma, i zato je prehrana ključna u njezi i zdravlju. Nedovoljno vitamina i minerala uzrokovati će različite tegobe, a neki od njih su i slaba kosa koja prekomjerno ispada i lomljivi nokti.

Zašto je za oporavak kose i vlasišta potrebno baš 3 mjeseca?

Kosa ima prirodan ciklus rasta i svaka vlas prolazi kroz tri faze: Faza rasta (Anagena faza), Faza regresije (Katagena faza) i Faza ispadanja (Telogena faza). Procjenjuje se da je 80% vlasi kod ljudi s normalnim vlasištem u Anagenoj fazi ili Fazi kada je kosa živa, raste i upija minerale i vitamine iz organizma, a nakon što vlas propadne i ispadne, kosa se vraća na početak i započinje nova Anagena faza.

Prve tri slike ispod pokazuju redom sve 3 faze i rast nove vlasi iz istog folikula nakon ispadanja:


  


Kod osoba sklonih gubitku kose, skraćuje se Anagena faza u svakom novom ciklusu i tako se povećava postotak vlasi koje se nalaze u Katagenoj i Telogenoj fazi te kosa brže ispada nego što raste nova. Kako bi se vratila ravnoteža i usporilo ćelavljenje, potrebno je produžiti Anagenu Fazu rasta.

Tako djeluje Forcapil Anti-Chute: prirodni ekstrakti biljaka u kombinaciji s vitaminima i mineralima jačaju folikul i korijen vlasi te produžuju Anogenu fazu i životni vijek vlasi. Ukoliko niste ljubitelj sintetskih dodataka prehrani ili sredstava za vanjsku primjenu, tada je za vas upravo Forcapil® Anti-chute. To je dodatak prehrani s bio raspoloživim keratinom, kompleksom vitamina B i D, cinkom i aminokiselinama. Osigurava trostruko djelovanje: rast, snagu i elastičnost.

Nova formula Forcapil® Anti-chute razvijena je specijalno da: potiče rast kose, snagu i elastičnost. Sadrži sumporne aminokiseline poput cistina i metionina, koje su među glavnim komponentama keratina - gradivnih dijelova naše kose, kao i aminokiselinu arginin, koja je neophodna za mnoge biokemijske procese u tijelu.

Sadrži i vitamine, minerale i biljne ekstrakte koji su pažljivo odabrali stručnjaci iz laboratorija Arkopharma:

  • Ekstrakt nadzemnih dijelova gospinog vlaska (Adantium capillus-veneris) koje je trajna paprat iz obitelji Pteridaceae. Sastoji se od mnogih molekula kao što su flavonoidi, fitosteroli i triterpenoidi. U narodnoj medicini prepoznat je kao jak tonik za kosu koji se bori s alopecijama (ćelavosti).
  • Poljska preslica (Equisetum arvense) je zeljasta trajnica. Tradicionalno se koristi protiv gubitka kose i protiv krhkih noktiju.
  • Biotin i cink doprinose održavanju zdrave kose i kože.
  • Vitamin B6 ima ulogu u reguliranju djelovanja hormona.
  • Bakar pridonosi normalnoj pigmentaciji kose.
  • Folna kiselina doprinosi sintezi aminokiselina i metabolizmu homocisteina.
  • Vitamin D, pantotenska kiselina i folna kiselina imaju ulogu u diobi stanica.

Korištenje: 1 tableta dnevno, s većom čašom vode, za doručak. Preporučujemo uzimanje najmanje 3 mjeseca kako je u skladu s prirodnim ciklusom rasta kose, a primjereno je za muškarce i žene od navršene 15. godine.

Upoznajte ostatak Forcapil kolekcije namijenjene njezi i isticanju ljepote kose iznutra:


Forcapil Keratine+


Forcapil Fortifant

forcapil shampoing
Forcapil Shampoo

Objavite svoj komentar